Lin Perotti-Schoonen

“Elk moment van de dag is een danspas waard”
Functie
Docent

Wie is Lin?
Lin deed jarenlang ervaring op in de bijzondere jeugdzorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg, het vormingswerk en therapeutisch werk. Ze volgde diverse opleidingen om mensen in de diepte te begeleiden en groepsprocessen te ondersteunen.
Ze zet de taal van het lichaam graag in om mensen bij hun wezenskern te brengen : Een korte pure weg om het niet gezegde,  het onbewuste, het niet geheelde, tot uitdrukking te brengen.  Het lichaam liegt nooit en draagt de natuurlijke kracht in zich om vrij te geven, te kiezen voor het  volle leven en te genieten.
 
Lin heeft een passie voor muziek en dans. Ze nam deel aan diverse danscursussen, waarin telkens andere accenten werden gelegd ( intuïtieve dans, Argentijnse tango, Afrikaanse dans, sacrale dans,…)
 
Zo ontwikkelde ze door de jaren heen een eigen wijze van coachen als weg naar bewustwording en heelwording : Ze nodigt uit om trilling van binnenuit te laten ontstaan en te accepteren wat er is. Aanwezigheid in het hier en nu maakt contact mogelijk op een bewuste manier, in zachte ont-moeting met anderen.  Een spirituele dimensie kan groeien, op het moment dat ieder zijn eigen unieke plek in het geheel uitleeft. Een deurtje naar magie gaat dan open.

 
Specialiteit:
Haar specialiteit is om mensen liefdevol bij hun innerlijke kracht en (adem)ritme te brengen : De grond onder de voeten stevig maken en vertrouwen opbouwen in het creatief omgaan met kwaliteiten en kwetsbaarheden.  Ze neemt de tijd om laag per laag  de essentie van het innerlijk proces te beleven.  Een kwestie van accepteren en omarmen wat is.
 
Ze gidst mensen graag naar het diepste van hun ziel.  De weg van de stilte, de leegte, het woordeloze vormt bron van inspiratie.