Ans van Gestel

'Alles mag er zijn. Het is allang goed!'
Wie is Ans?

De innerlijke wereld van wat mensen beweegt heeft mijn grote interesse. Ik vind het fantastisch om mensen mee te nemen in de processen naar hernieuwd (zelf)vertrouwen in hun intuïtie en innerlijke wijsheid. Ik houd er van om stil te staan bij Het Leven, dat altijd in beweging is, en waar dagelijks wat te leren valt. In het lesgeven, maar ook voor mij persoonlijk, is veiligheid de basis voor veranderingsprocessen. Het inspireert mij te mogen werken in een omgeving waar ruimte is voor ieders heelheid.
 
Wat is jouw achtergrond?

Mijn hele werkende leven heeft in het teken gestaan van lesgeven en begeleiden. Aanvankelijk in het reguliere onderwijs, en daarna in het speciaal onderwijs. Daarbij stond naast kennisoverdracht, de sociaal emotionele ontwikkeling en het begeleiden van groepsprocessen centraal. Na ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven heb ik andere keuzes gemaakt en via verschillende opleidingen (energetisch therapeut, nieuwetijdstherapeut, kindercoach, NLP en De Kleine Tiki), ben ik vanaf 2009 docent van een opleiding tot energetisch therapeut en sinds 2014 verbonden als docent aan de Kleine Tiki. Dit alles met veel enthousiasme, plezier en liefde. Mensen voelen zich gauw op hun gemak bij mij. Ik creëer graag een sfeer waarin het mogelijk is voor mensen zichzelf te zijn en waarin hoofd, hart en handen met elkaar verbonden mogen worden.

Ik heb mijn eigen praktijk (www.leefmaar.nl) waar vooral kinderen komen. Ik blijf verrast dat beeldend werk en beweging, ervaringen geven in het hier en nu en inzicht brengt in wat er in iemand speelt.

Waar word je door geïnspireerd?

Mijn inspiratiebron is de natuur waar ik ook mijn rust uit haal. Daarnaast is wandelen mijn grootste passie. Ik hou van het spelen met verschillende materialen… en word het meest blij van tekenen en schilderen.