Paul Hermans

 "It's not what you look at that matters, it's what you see." - Henry David Thoreau
Wie is Paul?

Ik werk als docent bij De Kleine Tiki en als Creatief Loopbaancoach bij de gemeente Venlo (www.venlovooruit.nl). Hier begeleid ik medewerkers in hun (levens)loopbaanontwikkeling. Daarbij zet ik creatieve middelen in om het bewustwordingsproces op gang te brengen. Door samen te ontdekken wat je bezielt (en wat je mogelijk belemmert) ontstaat er ruimte voor beweging en ontwikkeling. Mijn specialiteit is het inzetten van het medium (foto en) film voor je persoonlijke ontwikkeling (vimeo.com/user43012369). 

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb een opleiding gevolgd als reclametekenaar en etaleur. Ik woonde tijdens en na mijn studie in Londen en Florence en ben, na mijn terugkeer in Nederland, lange tijd werkzaam geweest in de communicatie. Zo presenteerde en produceerde ik onder andere het televisieprogramma ‘Kijk eens naar Venlo’ bij de lokale omroep. Daarna werkte ik als stafmedewerker PR en Communicatie bij Museum van Bommel van Dam, hét museum voor hedendaagse kunst in Venlo. Hier was ik verantwoordelijk voor de mediavoorlichting, het activiteitenprogramma (waaronder de concertreeks Muziek in het Museum) en heb ik diverse tentoonstellingen als conservator mogen organiseren. 

Na het doorlopen van een loopbaantraject ben ik (naast de kunst) mijn tweede passie gaan volgen: werken met mensen, het liefst op een creatieve manier. Hiervoor heb ik de opleiding tot KDC coach aan De Kleine Tiki gevolgd. Ter verdieping van mijn loopbaanbegeleiding heb ik bovendien de opleiding Creatief (Levens)Loopbaan Counselor bij Studio Mattias in Driebergen doorlopen.

Waar word je door geïnspireerd? 

De verborgen betekenis en schoonheid in alledaagse momenten… in het kleine. Door lange wandelingen in de natuur met mijn hond en (moderne) beeldende kunst.
Paul